Sicket hundliv

Alla inlägg under december 2007

Av Ann - 5 december 2007 11:50

0 gradigt och pudersnö ovanpå isen = livsfarligt.

Bokstavligen stapplade fram imorse på hundpromenaderna, spänner sig så om man nu skulle drutta på röva, så bröt man väl vartenda ben i kroppen.

Hundarna försökte att fara fram som de brukar men kom snart på att det var inte sån bra idé, alla såg ut som Bambi på hal is.

Varför kan det inte vara en normal vinter, om det är någon som har svar på den frågan, mejla gärna :-)

Gissar att det vore en bra idé att rota fram dubbarna till skorna,hmm undrar bara vart i helskotta jag lagt dem :-)


See you later................

Av Ann - 4 december 2007 23:50

Då vi i förra avsnittet kom till ett av "Tösabitens" upptåg så kan vi ju lika gärna fortsätta på det spåret.

Hon har svaga minnen av det som nu ska berättas, hennes föräldrar hade bestämt att "Tösabiten" och hennes bror skulle följa med och hälsa på moster Ebba, än fast de bägge älskade moster av hela sitt hjärta så visste de vad som väntade då de brukade att åka dit och äta middag någon söndag då och då. Det var så att moster ofta serverade aladåb, och var det något som fick det att växa i munnen på "Tösabiten" och hennes bror så var det denna aladåb,kallt kött med grönsaker som låg och dallrade i gelé,brrr ryser vid bara tanken. Så denna gång tänkte de bägge ALDRIG att vi ska med och äta aladåb, så brodern kom på att de skulle gömma sig och på ett bra ställe också,vips var de bägge försvunna. Föräldrarna ropade och ropade, men ingen syntes till. De letade ute på gården frågade grannar,och ropade nu med en aningen argare och argare ton i sin röst, men ingen av dem syntes fortfarande till. Så modern gick in i köket för att hämta plommonsufflén som skulle med till moster, denna stod i skafferiet. Hon gick med bestämda steg genom köket emot skafferiet och öppnade dörren,fadern som fortfarande var ute på gården och ropade fick då höra ett gallskrik, och rusade in fortare än kvickt. Modern satt på en stol och såg inte direkt överförtjust ut och samtidigt var hon en aningens blek om kinderna,skafferi dörren var öppen och vem fick han se, sonen som satt på en hylla med sufflé både på tröjan och i halva ansiktet. Gissa om han var populär just då......nä tror inte det. Nåväl nu var ju den ena hittad iaf , så nu återstod bara att hitta "Tösabiten", för hon var ju fortfarande putsväck.Nu fick även brodern hjälpa till och leta, så det vart några varv till runt tomten och i grannskapet,men ingen lycka. De kom då på att enda stället de inte letat på var i källaren, så raska steg ner dit och gissa vad. Jo, nog fanns "Tösabiten" där allt, den lilla jäntan hade klämt sig in bakom frysskåpet och där satt hon fastkilad,bara att dra fram skåpet så jäntslarva kunde komma loss. Och så vart det ramsor av förmaningar att detta var farligt som "Tösabiten" hade gjort, modern var upprörd och stampade med fötterna i golvet. "Tösabiten" tog det med ro, för nu hade hon ju kommit lös och inget hade hänt, så vad var det att stoja om. Det värsta var ju att nu hade de bägge inte en chans att slippa denna aladåb. Och åt man hos moster så var det bara att äta och se glad ut, för där kunde man inte säga något om att maten var äcklig. Men förutom denna förbenade aladåb så var mosters mat helt underbar.


Fortsättning följer.........................

Av Ann - 3 december 2007 11:49

Regn och snö om vartannat, tycker inte alls om detta. Är det vinter så ska det väl vara vinter också. Är ju bara så bökigt med kläd och skovalet, ena sekunden långkalsonger,täckisar och varma kängor andra sekunden är det regnställ och gummistövlar. Vädret får allt bestämma sig så det så.

Hundarna blir ju genomblöta efter promenderna i skogen, går åt många handdukar...suck. Inte undra på att en del blir deppiga vid denna årstid.

En riktig vinter med -10 och snö,gärna lite sol också så mådde vi alla mycket bättre.

Så vad händer här idag då på "Hedin Olas", reservdelar till gubbens bil finns nu tillgängliga så förhoppningsvis så slipper jag vara billös fro.m imorgon yipppeee. Tänk vad beroende man är av dessa bilar, skrämmande är det vad det är.

Akon är med husse på jobbet idag, tänk vad denna hund blir lycklig då han får vara med dit. Det bästa är att han får ju en massa smasken av gubbarna i "blå hallen" då det vankas mat och fika, och vem kan motstå Akon :-) han är ju en riktig charmknutte.

Undrar också om Akon får vara med på repmötet i eftermiddag, det tycker nog Akon skulle vara "great" :-) men husse kanske inte vill ha honom där i fall han blir uttråkad och tycker att det dags för lektajm, för fan kan ju flyga i honom och då blir det nagga av .....ha ha , undrar om Akon ser husse som en giganstisk pipleksak. "Hillbergskan" fick ju också en erfarenhet av Akon's leklust när hon var här ha ha .

Nej, nu är det dags för att göra lite nytta.

See you later........................

Av Ann - 2 december 2007 18:18

Inga kända arter av renar kan flyga. Men det finns ytterligare 300.000 levande organismer som skall klassificeras, och även om flertalet av dessa är insekter och bakterier, så utesluter inte detta HELT existensen av flygande renar, som bara Jultomten har tillgång till.


Det finns 2 miljarder barn (personer under 18 år) på jorden. Jultomten verkar dock inte betjäna de muslimska, hinduiska, judiska och buddistiska religionerna, varför arbetsbördan reduceras till endast 15% - 378 miljoner, enligt Befolkningsinstitutet.

Med i snitt 3,5 barn per hushåll, blir det 91,8 miljoner hem. Man förmodar att det finns åtminstone ett snällt barn i varje hem.

Jultomten har 31 jultimmar att arbeta på, tack vare de olika tidzonerna och jordens rotation, och om man antar att reser från öst till väst (vilket verkar logiskt). Detta medför 822,6 besök per sekund. Med detta menas att för varje kristet hushåll med snälla barn, har Tomten 1/1000 sekund att parkera, hoppa ur släden, krångla sig ner i skorstenen, fylla sockorna med klappar, lämna resten av klapparna under granen, äta de godsaker som eventuellt kan ligga framme, få sig själv upp genom skorstenen igen, upp i släden och vidare mot nästa hus.


Vi antar nu att vart och ett av dessa hushåll är jämt utplacerade över jorden (vilket vi, naturligtvis, vet är falskt men för våra uträkningars skull så accepterar vi detta), och detta ger 1,2 kilometer per hushåll, en total resa av 120,8 miljoner kilometer, inte inkluderat uppehåll för vad de flesta av oss måste göra minst en gång var 31:e timme, plus matning av renarna och så vidare... Tomtens släde måste därför röra sig med en hastighet av 1045 kilometer i sekunden, 3.000 gånger ljudets hastighet.

Som jämförelse rör sig det snabbaste av människor byggda fordonet på jorden, Ulysses rymdsond, i den löjliga hastigheten 43,8 kilometer i sekunden - en konventionell ren springer i högst 24 kilometer i timmen.

Slädens nyttolast tillför ytterligare ett intressant inslag. Om vi antar att varje barn inte får något mer än en kartong LEGO av lagom storlek (ungefär 1,5 kilo), bär släden 321.000 ton, inte inkluderat Tomten, som oftast beskrivs som överviktig.


På marken, kan konventionella renar inte dra mer än 220 kg. Även om man går med på att Tomtens "Flygande renar" kan dra 10 gånger den normala vikten, räcker det inte med åtta renar. Vi behöver 214.200 renar. Detta ökar slädvikten - till 353.430 ton. Åter igen, för jämförande - detta är fyra gånger fartyget Queen Elizabeths vikt.

353.000 ton som färdas i 1045 km i sekunden skapar ett enormt luftmotstånd - detta kommer att värma renarna på samma sätt som rymdskepp som återvänder till jordens atmosfär. Ledarparet bland renarna kommer att absorbera 14.3 quintiljoner joule av ren energi. I sekunden. Var!


Kort sagt, de kommer att gå upp i eld nästan omedelbart, och utsätter bakomvarande renar för enorm hetta samt skapar en öronbedövande ljudexplosion i deras kölvatten.

Hela rengruppen kommer att upplösas under en tidslängd av 4.26 tusendelar av en sekund. Tomten kommer under tiden att utsättas för g-krafter 17.500,06 gånger det normala. En 182 kilos Jultomte (som verkar löjligt smal) kommer då att pressas mot slädens bakre vägg med en kraft av 3.149.961 kg.

Slutsatsen är därför - om Jultomten någonsin delade ut presenter på julafton, så är han död nu.


Källa:123an's tjosan

Av Ann - 2 december 2007 15:05

Ja, det är då tur att man inte har småbarn så man slipper att slita ihjäl sig medan gubbe och barn står och ser på när man får rulla gigantiska snöbollar så svetten forsar i panna, allt för att göra vinters första och efterlängtade snögubbe eller elefant eller dinosaurie.Sänder en tanke till stackars Camilla som slet ont idag med detta. http://www.123minsida.se/bentley/12230045

Och bara för att sedan se på väderleksrapporten att det ska bli regn till veckan, snacka om att slita förgäves. Ska det bli en jul utan snö......suck, där försvann då den gnutta av julstämmning som har lyckats att infinna sig.

Vore ju idé att fara till den där öde ön istället. Får se till att hålla den drömmen vid liv ett tag till.

Nu ska jag gå ut och gå i snöslasket, hundarna kommer att bli så blöta......suck.


See you later...................

Av Ann - 1 december 2007 21:27

Visst är det underbart att ibland drömma sig bort.

Och visst drömmer alla om olika saker.

Just förtillfället så drömde jag mig bort till ett ställe där det inte fanns olycka och smärta,utan bara kärlek, eller varför inte en öde ö där bara jag existerar (och hundarna så klart).Vart lite sentimental (och undrande) på kvällskvisten, men det är ju helt och hållet mänskligt........eller hur?

Av Ann - 1 december 2007 14:51

En sån här bil ska jag skaffa, för går den sönder så kan jag äta upp den.

Ovido - Quiz & Flashcards