Sicket hundliv

Direktlänk till inlägg 29 november 2007

En liten saga om.......del 2

Av Ann - 29 november 2007 23:05

"Tösabiten" växte och växte, så inte behövde de vara oroliga för att det var något fel på henne. Nu när hon hade blivit 4 år så hade de flyttat till ett ställe där det luktade vedervärdigt illa, granne med en stor massafabrik. Hur i hela friden kan man välja att flytta till ett sånt ställe.Tänk om luktsinnet skulle bli helt fördärvat eller tänk om lukten skulle bita sig fast i "Tösabiten" för att alltid finnas där, hujeda mig tänkte hon förtvivlat.

Men faktiskt så märkte man till slut inte av denna stank som kom ur dessa enorma skorstenar, helt enkelt så vänjde man sig.


Men det var en sak som "Tösabiten" aldrig vänjde sig vid och det var grannfruns sköldpadda, hon var helt skräckslagen för denna "sak". "Tösabitens" mamma skulle givetvis envisas med att ofta gå dit och dricka kaffe med kaka, och naturligtvis måste då "Tösabiten" alltid följa med, och jag kan säga att det var inte ALLS det minsta populärt.Hon var komplett skräckslagen och klättrade alltid upp antingen på köksbänken eller stod i soffan så att denna attans sköldpadda ej fick en chans att komma i närheten. Vad "Tösabiten" inte visste var att dessa "saker" inte är så snabba direkt och hon kunde med lätthet ha sprungit ifrån den. Men hon var som sagt var endast 4 år och hade ju aldrig sett något hemskare i hela sitt liv. Hennes familj hade ju bara roligt åt henne och tyckte att hon var fjompig. Tänk att de kunde ta så himla lätt på detta, de kunde ju ha förklarat istället att detta odjur var helt ofarligt men icke då.


Men "Tösabiten" har även roliga minnen sedan tiden vid den stinkande massafabriken. Ta den gången hon smet iväg till affären trampandes på sin lilla trehjuling och med den lilla gula sammets portmonnän i fickan med några mynt. Hon tog en stor kundvagn som nästan var högre än henne, var lite kämpigt att skjuta den farmför sig, men envis som hon var så gick det också till slut. Hon plockade i de saker hon tyckte var nödvändiga såsom vetemjöl,socker,bröd,mjölk,kakor etc och då hon kom fram till charkuteri disken så sa hon till om att hon minsann ville ha 4 "konletter" och det fick hon också. När hon kom fram till kassan med nästan hela kundvagnen full så fick hon syn på nylonstrumpbyxor och sa till kassörskan att sådana ville hon ha varpå denne frågade vilken storlek,"Tösabiten" svarade - det spelar ingen roll. Nu var det ju så att personalen hade ringt hem efter hennes mamma, men de hade låtit henne hållas då de tyckte att det var en frisk fläkt i vardagen då "Tösabiten" kom in i affären med en bestämd blick som sa att här skulle det handlas. De hade ju frågat henne om hon var dit skickad av sin mamma, nej hade hon svarat. Hon hade bara sagt att de hade minsann ingen mat hemma, iaf som hon tyckte om.

Och fler upptåg skulle det allt bli.


Fortsättning följer..........................

 
 
Ingen bild

Hillbergskan

30 november 2007 13:07

Hihi, ja trippen till affären är söt;) Undrar HUR mycket din mamma skämdes på en skala 1-10....?!
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann - 12 januari 2010 23:05

                             

Av Ann - 10 januari 2010 18:56

Av Ann - 21 oktober 2009 22:05

Fick nyss några foton från "gubben" min som är i Bergen och jobbar.         ...

Av Ann - 14 oktober 2009 00:23

Lätt som en plätt tyckte Esther Å detta med...   Full fart     Eter är tarv på godis                            ...

Av Ann - 13 oktober 2009 15:23

  Eter & Esther   Maria, Esther & Eter (snygg svansföring eller....   Å hej å hopp       Å så vart Eter akut trött :-)   ...

Ovido - Quiz & Flashcards